WETENSCHAPPELIJK

section-6a38da7

section-9841fc8

4xT® METHODE

WETENSCHAPPELIJK

Zeker nu het effect van traditionele fysiotherapie en manuele therapie wetenschappelijk flink ter discussie staat is een nieuwe aanpak in de fysiotherapie en revalidatie noodzakelijk. Daarom is fundamenteel wetenschappelijk en onafhankelijk onderzoek met nu al lovende kritieken uit de wetenschappelijke wereld een mooie stap vooruit voor onze 4xT® methode. Na een reeks van studies zullen op korte termijn diverse wetenschappelijke publicaties volgen. Momenteel zijn er lopende studies en studies in voorbereiding. Op deze pagina houden wij u als professional op de hoogte over de wetenschappelijke ontwikkelingen. Via de website en Facebook pagina van FP Fysio Science zijn meer blogs en artikelen te lezen: www.fysioscience.com

 

 

https://4xt-therapeut.nl/wp-content/uploads/2021/12/4xT-Therapeut-overzicht-artikel-DAMT-karl-570x336.png

ARTIKEL MET UITLEG 4XT® METHODE OP ‘OPEN SCIENCE’

Op de Amerikaanse wetenschappelijke publicatie site ‘Open Science’ is een artikel gepubliceerd met een stuk uit het boek 4xT® ArthroMyofascial Therapy van Karl Noten met uitleg over de 4xT® Methode voor professionals. Dit artikel is ook aanleiding voor de wetenschappelijke studie van de Vrije Universiteit Amsterdam naar het effect van de beschreven diagnostische test (DAMT®Test) en aanpak van de 4xT® methode.

 

Due to successful treatment results experienced by patients and therapists, the 4xT® method is increasingly used in approaching musculoskeletal disorders like low back pain in clinical practice. Hence, there is a high need for scientific evidence regarding the 4xT® method. At this moment several scientific trials are in progress studying the effects of the 4xT® Method, including PhD. research, from FP Fysio Science in collaboration with VU University Amsterdam (Professor Dr. Annelies Pool-Goudzwaard; Professor Dr. Richard Jaspers). We embrace fellow scientists in investigating this protocolized therapeutic approach by starting with publishing the 4xT® Back protocol in open science.
https://osf.io/d85k3/wiki/home/

 

 

WETENSCHAPPELIJK ARTIKEL DAMT® TEST & 4XT® METHODE:

Binnenkort verschijnt het artikel over de werking, effectiviteit en reproduceerbaarheid van de DAMT® test en toepassing in de 4xT® methode van Neuroscience section, Faculty of Behavioural and Movement Sciences, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam Movement Sciences (Professor Dr. Annelies Pool-Goudzwaard; Professor Dr. Richard Jaspers) i.s.m. FP Fysio Science, Fysio Physics Group (Robbert van Amstel, MSc., Dr.can). In afwachting op de publicatie kunnen we nog niet te veel details vrijgeven maar de wetenschappelijke wereld is lovend.

https://4xt-therapeut.nl/wp-content/uploads/2021/12/4xT-Therapeut-study-DAMT-570x336.png

OPENINGSTIJDEN KANTOOR

  • maandag - vrijdag 9:00-17:00

NIEUWSBRIEF